joi, 2 aprilie 2009

Despre starea de a fi microbist....

Cand eram mic , normal , ca orice copil....ma visam fotbalist in viitorul relativ indepartat ( adica cand ma voi fi transformat in "om mare"). Cred ca in primii 20 ani de viata , a fost cea mai placuta metoda de a-mi petrece timpul liber. Normal , am inceput sa si "traiesc " fenomenul si in general imi faceam programul de week-end in functie de disputarea etapei de campionat sau a meciurilor nationalei.Ma rog ...sunt un suporter destul de inflacarat al unei anumite echipe de club si al echipei nationale. Cum anul asta echipa mea (a noastra , a catorva milioane de oameni) de suflet s-a dus pe pustii .... cum nu a prea mai fost de cand ma uit eu la fotbal ( adica de aproape 30 ani ) , mi-am cam pierdut interesul ( suporter inca sunt , dar ori ca te uiti la o turma de oi , ori la ei ...) , asa ca imi ramasese o singura sansa sa respir sacadat in apropiere unui meci : echipa nationala!
Si veni meciul cu Serbia ...
Pot sa inteleg ca un antrenor vede cu alti ochi decat noi , ceilalti 22 milioane , alcatuirea echipei. As putea sa inteleg si faptul ca lui i se pare ca Dorel , Cocis , Codrea , Gigel (si ma opresc aici) sunt mai buni decat alte cateva zeci ( sau chiar sute ) de alti fotbalisti care vantura gazonul cu ghetele lor cu crampoane. Da pot sa inteleg ... O DATA ! Atat ! Dar , ca echipa nationala , asa proasta/buna cum e ea , este ambitia personala a unui barbugiu ...asta NU mai pot sa inteleg. Pentru ca , fatalitate , dupa meciul cu Serbia , veni meciul cu Austria....
Si atunci am vazut ca asa e . Echipa nationala e pentru Satana doar un prilej sa ne arate noua ca el face "ce vrea muschii lui"si "cum vrea muschii lui".Adica , ma gandesc ca nu trebuie sa fii mare specialist sa iti mai trebuiasca inca un experiment , in momentul in care oricum nu mai aveai decat ceva sanse teoretice sa te califici, sa vezi ce a vazut toata lumea: ca Dorel nu este mai bun decat ceilalti "x" jucatori de acelasi post din tara asta , ba dimpotriva, ca Razvan Cocis e la nationala doar ca sa intareasca muschii cardiaci ai celor care se uita la meci , Codrea e...e un mare mister ce cauta la nationala , Gigel ar fi si el un fotbalist cat de cat daca si-ar ridica ochii din iarba...si tot asa.
Nu mai zic de faptul ca si-a batut joc de un om in vazul tuturor. Dupa atata tam-tam cu cetatenia ,putea macar sa-l lase pe Max Nicu sa se odihneasca linistit. Stiu ca nu e obligatoriu sa joci daca esti chemat la lot insa , daca titularii (marea lor majoritate ) sunt NISTE DESCULTI GHIFTUITI si niste IMPIEDICATI , macar testeaza-l ma , Satana ...si pe el ca totusi e titular la liderul din Bundesliga( dar ce ba! ala e campionat ??) !!! A zis cineva aseara bine ca omul i-a dat o palma morala Satanei pt. ca acceptat sa intre pt. 7 minute , desi era clar ca si-a batut joc de el. Si totusi ...eu nu ma mai dezbracam sa intru...pt. ca oricum SATANA piturca nu e atat de inzestrat intelectual incat sa inteleaga aceasta palma morala. Totul s-ar putea ierta ... dar nu sa sfidezi tu o tara intreaga si sa incerci sa arati ce tare si mare esti tu .
Un barbugiu.......

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hihihi, ce făcuşi bre dom enjener.....te mâncă în cur şi-ţi făcuşi blog?
SĂ-ŢI TRĂIASCĂ MOŞTENITORUL!